سفارش تبلیغ
صبا ویژن
زبان آموزی

تدبیر پیر را از دلیرى جوان دوست‏تر مى‏دارم . [ و در روایتى است ] از حاضر و آماده بودن جوان براى کارزار . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   ف - اکبری شلدره  

پلی از جنس نوشتن
دوشنبه 93 شهریور 10  10:36 عصر

نوشتن، مهارتی ارتباطی در زندگی اجتماعی و پلی به جهان فردا

انسان،آفریده ای است که زندگانی جمعی و همزیستی مهرآمیز و عاطفه بنیان دارد و  از راه های گوناگون می تواند پس زمینه ی جهان درون خود را از پرده به در اندازد و به دیگران بگوید و از دیگران بشنود.

 گاهی می توان از دریچه ی دو چشم، پل بست بر لب چشمان دیگری نشست و به دنیای درونش نگریست. گاهی می توان از گذرگاه دو گوش وارد جهان جان شنونده شد. گاهی به بویی و گاهی به لمس و پسودن چیزی و هنگامی هم با چشیدن مزه ای می توان راهی به فراسو یافت. اما از میان این همه ، شاید تنها راه دیرمان و و فرازمان ، بهره گیری ازخط و نوشتن اشت.

خط، نمادی نوشتاری است که همسو با هنجارهای زبانی و بر پایه ی پسند و پذیرش اهل زبان، کارایی و روایی می یابد و بخشی از حالات آوایی زبان را می نمایاند. در گذشته که خط یکسره، دست نویس بود، کاملا با ضرباهنگ وجودی نویسنده، همخویی و همخوانی داشت و نشان از پست و بلند درونه ی نویسنده و بازنمایاننده ی اطوار نهانی او بود. می شد از کج روی ها و راستکاری های قلم، به کژاندیشی و راست گمانی نگارنده اش راه یافت.  

امروزه شاید به سبب ابزارنویسی، خط آن هویت و نمایندگی خود را از کف داده است. یعنی بهره گیری از نویسه ها و کارافزارهای نوشتاری، آن حس و حال را از خط و نوشته ربوده است. به گمانم خط، دیگر آن جلوه گری و دلربایی گذشته را ندارد و  فقط خبررسان است و پیام نگاری می کند. کالبدی است که بی روح زیبایی شناختی، سبب معنا سازی می شود. خط قدیم چونان بلبل، خبر رسانی و معنا سازی می کرد؛ هم به چشم، فریبا بود و هم به معنی، جان پرور، اما خط و نوشته های برآمده از ابزارهای نو، چونان کلاغی هستند که تنها خبر می دهند، بی آن که شوقی برانگیزند.

به هر روی، دنیای امروز، پهنه ی ستد و داد است. راه این پیوند، ارتباط است. همه ی مهارت های زبانی در سنجش با نوشته، زیست و بود کوتاهی تری دارند؛ ماندگار نیستند. اما نوشته، مرز زمان را در می نوردد و علم و دانش را به چنگ می گیرد و به پسینیان می رساند.(قیدوا العلم بالکتابة ). آثار مکتوب، پلی به جهان فرداست.

 پس با نوشتن، هم می توانیم با همروزگاران خود همسخن شویم و هم می توانیم با کسانی رویارو و هم آغوش گردیم که ما آنان را نمی بینیم ولی حس و حالمان را در فضای بیکرانه ی عالم خواهیم گسترد و با آنان همزیستی خواهیم داشت. خوب اندیشیدن و نیکو نوشتن، راهی برای بی فروغ کردن زنگار زمان است. 



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    کودک و زبان مادری- 12
    کودک و زبان مادری -11
    کودک و زبان مادری-10
    کودک و زبان مادری-9
    کودک و زبان مادری-8
    کودک و زبان مادری-7
    کودک و زبان مادری-6
    کودک و زبان مادری - 5
    کودک و زبان مادری - 4
    کودک و زبان مادری-3
    کودک و زبان مادری-2
    کودک و زبان مادری -1
    زبان، شاهراه رسیدن به جهان نور و روشنایی و علم
    کالبد شکافی رمان «ملت عشق»
    نمایی از درون
    [همه عناوین(252)][عناوین آرشیوشده]

    پنج شنبه 103 آذر 8

    کل:   592011   بازدید

    امروز:   75   بازدید

    دیروز:   124   بازدید

    فهرست

    [خـانه]

    [ RSS ]

    [ Atom ]

    [شناسنامه]

    [پست الکترونیــک]

    [ورود به بخش مدیریت]

    پیوندهای روزانه

    وبلاگ ادبی [265]
    سایت های ادبی [273]
    گروه ادبیات فارسی [693]
    [آرشیو(3)]

    آشنایی با من

    زبان آموزی

    لوگوی خودم

    زبان آموزی

    دسته بندی یادداشتها

    مقتل[2] . مقتل ، فدایی مازندرانی ، ادب عاشورایی . مقتل فدایی مازندرانی . مقتل فدایی مازندرانی ، نوحه ها . نشان اضافه، همزه، خط فارسی . نگرش شبکه ای ، فارسی ششم، رویکردخاص،رویکردعام، برنامه ی درسی ملی . نوروز . واژه های مصوّب . واژه، گزینش، بافت سخن، کاربست . کُنش خواندن، دریافت، فرایندهای مغزی . کودک، زبان، حس ها، واژه ها . کودک، زبان، خانو.اده، محیط، . کودک، زبان، سواد دیداری، انباره ی بصری، یادگیری. . کودک، یادگیری، زبان، حس ها، دریچه های دروندادی. . کودکف زبان آموزی، حافظه ی شنیداری، ایرج میرزا . آبشخور . آداب نوشتن ، هنجارهای درست نویسی . آموزش ، فراشناخت ، هداف ، مراحل . آهنگ، لحن، عاطفه و فضای حسّی متن، ادبیات، علوم و فنون . آوردگاه، علوم، فنون، ادبیات، فارسی، دهم . انشا ،توسعه ی تفکر و پرورش توانایی . ایران . ایستگاه سوم - علوم - فنون . تربیت . تصویرگری، صندوقی، کتاب درسی . جشن . جنیدی . حافظ . حس ها، ادراک، آگاهی. . حس ها، رودهای درون ریز، ذهن و یادگیری . خودارزیابی، پاسخ، علوم و فنون، ادبی، پایه ی دهم، کتاب درسی. . دگردیسی،فرارفتن،خاک شدن ،شکفتن،تیمار نفس سرگش . زبان . زبان آموزی،درهای علوم،حواس برونی . زبان فارسی، نشانه ها، نام گذاری و... . زبان، بافت ها و باروها، زمان.دگردیسی. . زبان، تلفّظ، کودکان، . زبان، زایش و فرسایش . زبان، گفتار، نوشتار، واژ، هم آیند و پس آیند. . زبان، کودک، مادرآوَرد بودن. . شعر فاطمی . صلاحی . صور خیال . طنز . علوم ، فنون، ادبیات، کارگاه، کالبدشکافی، فصل، پایه ی دهم . علوم و فنون، ادبی، خودارزیابی، تاریخ ادبیات . علوم، فنون، ادبی، خودارزیابی، دهم، قلمرو ها . علوم، فنون، ادبیات، کالبدشکافی، قلمرو ها، کتاب درسی . علوم، فنون، دهم، خوانش و نگارش . غزلیات شمس ، مولانا جلال الدین . فارس، آباده، سفرنگاشت . فارسی دهم، کالبد شکافی، قلمرو ها . فدایی ، اربعین . فدایی مازندرانی . فدایی مازندرانی ، صور خیال ، شعر عاشورایی . فدایی مازندرانی، مرثیه، هلال غم، محرم . فرهنگ، معلم، گوهر، هنر، پیکره و قلب . فرهنگستان . قرآن . کارگاه، تحلیل، علوم ،فنون، ادبیات، بازآموزی، یادیاری . کلیات، سوگ نامه، عاشورایی ، فدایی، مقتل منظوم . کودک . متن، جهان متن، رابطه، خوانش، چندآوایی . متن، خواننده، معنا . متن، ساختار و پیکره، جغرافیا . متن، گونه های متن، متن شنیداری . متن، مقام، حال و لحن . متن-خوانش پذیری- چندصدایی .

    آرشیو

    زبان آموری
    عاشورایی
    روش های یاد دهی - یادگیری
    بهاریه
    خواندن
    مولوی جلال فرهنگ
    فرهنگستان
    نام ها و یاد ها
    سپاس نامه
    درودی چو نور دل
    مهارت های نوشتاری

    اشتراک

     

    طراح قالب

    www.parsiblog.com