سفارش تبلیغ
صبا ویژن
زبان آموزی

دلت را با اندرز زنده ساز [امام علی علیه السلام ـ در نامه اش به پسرش امام حسن علیه السلام ـ]

نوشته شده توسط:   ف - اکبری شلدره  

دوره نگاشت 1
یکشنبه 93 مرداد 19  6:44 عصر

  

دوره نگاشت 1

خواست من از با هم آوردن واژه ی « دوره + نگاشت = دوره نگاشت» گزارش لحظه ها و حال ها و بازخوانی نگاه ها و دیده ها و شنیده ها در دوره ی آموزش مدرسان درس« آموزش مهارت های نوشتاری» است که در روزهای 19 تا 22 مرداد 1393 با حضور جمعی از استادان زبان و ادب فارسی کشور در دانشگاه شهید رجایی تهران برگزار می شود.

امروز یک شنبه نوزدهم تیرماه نخستین روز دوره ی آموزشی بود. صبح زود بی آن که خروسی خوانده باشد برخاستم و شکرانه روزی نو را دوگانه ای گزاردم. چونان هر روز صبحانه را پر و پیمان خوردم، کامل ترین پیمانه ی خورد و خوراکم صبحانه است؛ ناهار و شامم همیشه اندک و سبک است.

سپس زنگی زدم و تاکسی آمد و به سوی شرق تهران و منطقه لویزان و محل برگزاری دوره (دانشگاه تربیت دبیرشهید رجایی) روانه شدیم . در میانه ی راه فهمیدم راننده مثل من نشانی را درست نمی داند و دارد اشتباه می رود ، یادآوری کردم و دو سه بار با مرکز تماس گرفتم و خلاصه پس از طواف کامل، رسیدیم به آن جا که باید.

همین که به فضای دانشگاه رسیدیم و برخی از دوستان پار و پیرار را دیدم و غبار روزگار را بر سر و روی آنان تماشا کردم  تازه فهمیدم که هان چه نشسته ای که عمر عزیز رفت . و این از همان شگفت کاری های زمانه است که ما فرسایش خود را در خودمان درک نمی کنیم و از تماشای رخسار دیگران از خواب گران چشمی می گشایم و البته زود تر از زود دوباره دچار خوابناکی و بی خبری می شویم .

خوب روز نخسن بود و طبق معمول دو ساعت نازنین صبحگاهی کلاس ها پرید ؛چون افتتاحیه و سخنرانی هست که برای دنیا و آخرت دستگیره ی (ببخشید دستگیر )اهل فن خواهد شد ان شاالله!

کلاس ها از ساعت 10 و پانزده دقیقه آغاز شد. استادانی که در این دوره مرا همراهی می کردند آقای دکتر کجانی حصاری، آقای گودرزی و آقای چنگیزی بودند.

اولین کلاسم شماره ی 101 بود . آقای شیخی از سیستان و بلوچستان و آقاس سعادت از اصفهان، اقای عارف از اراک ، آقای ابراهیم سیاحی و آقای خلیفه از آذربایجان، خانم امیر اصلانی از تهران و دیگر استادان از همه جای ایران همیشه رخشان را دیدم که با چشمانی از سوال و عسل به انتظار نشسته بودند.

درودی گفتم و سلام ها شنیدم. موضوع سخن،« مهارت های نوشتاری» بود اما موضوع ناب تر برای روحم دیدار یاران بود که چونان ابری آمد و بر آستان جانم بارید و آن را طربناک و تازه روی ساخت.

دیدار یار غایب دانی چه ذوق دارد؟

ابری که در بیابان بر تشنه ای ببارد!

 به هر روی، دوستان به موضوع و کتاب می اندیشیدند و من به جفا پیشگی چرخ که چه سان بر چهر ه‌های بی خط و غبار، شیار می افکند و گرد و زنگار هیاهوی خود را بر آن می افشاند و البته باز هم عجبا که خود را در میان نمی دیدم!

کلاس بعدی شماره ی 105 بود که از ساعت 11 و نیم تا 13 ادامه یافت. در این کلاس اقای خاتمی از شهرستان های تهران، اقای حامدی کیا از قم و دیگر استادان استان ها حاضر بودند. هر کلاس حدود 25 نفرجمعیت داشت. در این جمع درس یکم از پایه ی هفتم را با هم بررسی کردیم و به ناهار و نماز رفتیم .

بعد از ظهر هم از ساعت 2 و نیم تا 4 آخرین گروه کلاسی امروزمان برگزار شد. کلاس شماره 103 بود که دوستانی از خراسان آقای پارسازاده، آقای احمدی از بوشهر، آقای حسینی از کردستان و دیگر همکاران از ایران عزیز جمع بودند. روش خوشه سازی را برای تولید و آفرینش یک متن نوشتاری با هم کار کردیم و نوشته را خواندیم و شنیدیم.

روز اول این گونه در گرمگاه تابستانی سپری شد. شوق و شکفتگی از سیمای همکاران هنگام رویارویی با کتاب آموزش مهارت های نوشتاری، تماشایی و دیدنی بود و این برق نگاه ها، رزق و روزی و دشتِ روز اوّلمان بود.

 



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    کودک و زبان مادری- 12
    کودک و زبان مادری -11
    کودک و زبان مادری-10
    کودک و زبان مادری-9
    کودک و زبان مادری-8
    کودک و زبان مادری-7
    کودک و زبان مادری-6
    کودک و زبان مادری - 5
    کودک و زبان مادری - 4
    کودک و زبان مادری-3
    کودک و زبان مادری-2
    کودک و زبان مادری -1
    زبان، شاهراه رسیدن به جهان نور و روشنایی و علم
    کالبد شکافی رمان «ملت عشق»
    نمایی از درون
    [همه عناوین(252)][عناوین آرشیوشده]

    پنج شنبه 103 آذر 8

    کل:   592027   بازدید

    امروز:   91   بازدید

    دیروز:   124   بازدید

    فهرست

    [خـانه]

    [ RSS ]

    [ Atom ]

    [شناسنامه]

    [پست الکترونیــک]

    [ورود به بخش مدیریت]

    پیوندهای روزانه

    وبلاگ ادبی [265]
    سایت های ادبی [273]
    گروه ادبیات فارسی [693]
    [آرشیو(3)]

    آشنایی با من

    زبان آموزی

    لوگوی خودم

    زبان آموزی

    دسته بندی یادداشتها

    مقتل[2] . مقتل ، فدایی مازندرانی ، ادب عاشورایی . مقتل فدایی مازندرانی . مقتل فدایی مازندرانی ، نوحه ها . نشان اضافه، همزه، خط فارسی . نگرش شبکه ای ، فارسی ششم، رویکردخاص،رویکردعام، برنامه ی درسی ملی . نوروز . واژه های مصوّب . واژه، گزینش، بافت سخن، کاربست . کُنش خواندن، دریافت، فرایندهای مغزی . کودک، زبان، حس ها، واژه ها . کودک، زبان، خانو.اده، محیط، . کودک، زبان، سواد دیداری، انباره ی بصری، یادگیری. . کودک، یادگیری، زبان، حس ها، دریچه های دروندادی. . کودکف زبان آموزی، حافظه ی شنیداری، ایرج میرزا . آبشخور . آداب نوشتن ، هنجارهای درست نویسی . آموزش ، فراشناخت ، هداف ، مراحل . آهنگ، لحن، عاطفه و فضای حسّی متن، ادبیات، علوم و فنون . آوردگاه، علوم، فنون، ادبیات، فارسی، دهم . انشا ،توسعه ی تفکر و پرورش توانایی . ایران . ایستگاه سوم - علوم - فنون . تربیت . تصویرگری، صندوقی، کتاب درسی . جشن . جنیدی . حافظ . حس ها، ادراک، آگاهی. . حس ها، رودهای درون ریز، ذهن و یادگیری . خودارزیابی، پاسخ، علوم و فنون، ادبی، پایه ی دهم، کتاب درسی. . دگردیسی،فرارفتن،خاک شدن ،شکفتن،تیمار نفس سرگش . زبان . زبان آموزی،درهای علوم،حواس برونی . زبان فارسی، نشانه ها، نام گذاری و... . زبان، بافت ها و باروها، زمان.دگردیسی. . زبان، تلفّظ، کودکان، . زبان، زایش و فرسایش . زبان، گفتار، نوشتار، واژ، هم آیند و پس آیند. . زبان، کودک، مادرآوَرد بودن. . شعر فاطمی . صلاحی . صور خیال . طنز . علوم ، فنون، ادبیات، کارگاه، کالبدشکافی، فصل، پایه ی دهم . علوم و فنون، ادبی، خودارزیابی، تاریخ ادبیات . علوم، فنون، ادبی، خودارزیابی، دهم، قلمرو ها . علوم، فنون، ادبیات، کالبدشکافی، قلمرو ها، کتاب درسی . علوم، فنون، دهم، خوانش و نگارش . غزلیات شمس ، مولانا جلال الدین . فارس، آباده، سفرنگاشت . فارسی دهم، کالبد شکافی، قلمرو ها . فدایی ، اربعین . فدایی مازندرانی . فدایی مازندرانی ، صور خیال ، شعر عاشورایی . فدایی مازندرانی، مرثیه، هلال غم، محرم . فرهنگ، معلم، گوهر، هنر، پیکره و قلب . فرهنگستان . قرآن . کارگاه، تحلیل، علوم ،فنون، ادبیات، بازآموزی، یادیاری . کلیات، سوگ نامه، عاشورایی ، فدایی، مقتل منظوم . کودک . متن، جهان متن، رابطه، خوانش، چندآوایی . متن، خواننده، معنا . متن، ساختار و پیکره، جغرافیا . متن، گونه های متن، متن شنیداری . متن، مقام، حال و لحن . متن-خوانش پذیری- چندصدایی .

    آرشیو

    زبان آموری
    عاشورایی
    روش های یاد دهی - یادگیری
    بهاریه
    خواندن
    مولوی جلال فرهنگ
    فرهنگستان
    نام ها و یاد ها
    سپاس نامه
    درودی چو نور دل
    مهارت های نوشتاری

    اشتراک

     

    طراح قالب

    www.parsiblog.com