توانایی غنیمت دان
روز سوم دوره ( 6/6/ 1393) را در حالی که زیر درختان تناور محوطه ی دانشگاه شهید رجایی نشسته بودم و نازِ بوته های گل و رقص برگ ها را در نسیم ملایم صبحگاهی تماشا می کردم با غزلی از حافظ آغاز کردم و این بیت را از آن خوشه چیدم و خوراک امروزم قرار دادم :
چو بر روی زمین باشی، توانایی غنیمت دان
که دوران، ناتوانیها بسی زیر زمین دارد
وقتی به این بیت رسیدم، غزل را رها کردم و چند بار خواندمش، در این بازخوانی ها چشمم دگربار به درختان و سبزه و گل بوته ها افتاد، این بار معنایی تازه داشتند، اینان که از دل زمین روییده و سربرآورده بودند به چشم من نمودی از توانایی های زمین بودند. با خود گفتم اکنون که زمین، داشته های خود را این چنین آشکار کرد فرصت را غنیمت شمرد و توانایی خود را به رخ همگان کشید ؛ وقت آن است که من نیز برخیزم و اینک که مجال زیستن و بودن بر روی زمین را خدای رحمان به من داد، باید آنچه دارم و بدان توانا هستم، به کار آرم که در هنگام به گل خفتن و به سرای خموشان رفتن، پهنه ی ناتوانی هاست و دیگر کاری از ما برنخواهد خاست.
به هر روی، سومین روز هم با این پیش درآمد، گذشت، امّا آرامشی پس از طوفان را می دیدم و باورم این است که کتاب «آموزش مهارت هایی نوشتاری» برونه ای دارد و درونه و ژرفایی، و این جمع به آرامش سطح و برونه ی کار، خوگرفته اند. برای رسیدن به لایه ها و پهنای محتوایی و ورود به جهان فریبای متن آن، ورزش های ذهنی فراوان، مطالعات و تاملات بسیاری باید که البته این را عمری و روزگاری می بایست.
روز سوم همکاران و استادان کلاس ها خانم دکتر نجفی ، اقای گودرزی و آقای صدیق پور بودند. هر یک تا عصر همه ی چهار کلاس را رفتیم و درس ها گفتیم و سخن ها شنیدیم. من درس های کتاب هشتم را بهانه کردم و برنامه ی آموزشی و مباحث علمی خودم را امروز به موضوع های زیر، اختصاص دادم. بحث هایی که از دید من جان و جوهر و بنیان علمی برنامه و کتاب های هفتم و هشتم است و البته در فشرده و چکیده ی خوانش ها و دریافت های حاصل عمر:
- نقش کارکردهای مغزی در فرایند زبان آموزی و یاددهی- یادگیری
- تحلیل سازه های کتاب بر بنیاد علوم شناختی
- تاثیر نیمکره های راست و چپ مغز در تولید زبان و شناخت افراد
- رودهای درون ریز ذهنی و بروندادهای زبانی
- تلاش برای گشودن چشم های ذهن
- آموزش مهارت های نوشتاری بر پایه ی توانایی های ذهنی و...