سفارش تبلیغ
صبا ویژن
زبان آموزی

زبان درنده‏اى است ، اگر واگذارندش بگزد . [نهج البلاغه]

نوشته شده توسط:   ف - اکبری شلدره  

نوشتن، راهی برای خود درمانی
سه شنبه 93 مرداد 28  10:12 عصر

نوشتن، رگه‌ای از چشمه و جویباری است که از دل هزارتوی پر گردنه و گریوه‌ی جهان ذهن و آستان فکر، بر می‌جوشد و روایتگر خُنکای درون، فرخنده رویی و یا اهرمن خویی اندیشه هاست.

نوشتن، گونه‌ای زایمان است. زایش نوباوگان فکر در ذهن و زبان. نوشتن، فراورده ی توفان ذهن و دنیای درون است. تمثیلی از طبیعت، این معنا را آشکارتر می سازد: آسمان را آنگاه که تیره و تار می شود و رعد و برقی توفنده و پرهیاهو به راه می اندازد، بارها در زندگی طبیعی خود دیده ایم. زمانی این غرش رعد و تازیانه ی برق، فروکش می کند و تیرگی و خشماگینی آسمان به روشنی و آرامش می رسد که ببارد و سبک شود. وقتی که بارید، گویی آسمان را درد زایمانی آزار می‌داد و آن همه به خود پیچیدن و سرگرانی و غرش و تن تکانی‌اش به این سبب بوده است که می خواست نوباوه های قطرات باران را به طبیعت، پیشکش کند.

نویسنده هم آبستن افکار است. پس از بارگرفتگی ذهنی و فربهی زبانی، دردی در روح و روان خود حس می کند و برای رهایی از این درد و خارخارِ درون، در پی زمان و مکان مناسب می گردد تا کودک درون را بزاید و خود را به سرسبکی برساند. تا زمانی که بار ذهن بر زمین  نهاده نشود، توفان و غرّش دنیای درون ، آسمان اندیشگانی را تیره و تار می دارد. گرفته و به درد خود پیچان است. وقتی نوبرِ فکر، بر صفحه ی کاغذ نشست؛ خود نویسنده را در حالت سبک دوشی و رهایی می انگارد.

بنابراین، نوشتن، بار از دوش ذهن برداشتن و به آرامگاه رسیدن و سبک شدگی را چشیدن است. هنگامی که خیال و کرانه ی ذهن پالوده و بی زنگار گردد، آرامش بر تار و پود وجود چیره می شود. رهاورد چنین حالی، فرح بخشی و نشاط افشانی و شادان دلی است.

آنگاه که آهنگ نوشتن می کنیم، به راه جویی می مانیم که در پی رهایی از بند و رستن از تاریکخانه ی ذهن و در اندیشه ی پیوستن به حالتی از «نیروانا» است. پس نوشتن به سامان آوردن، پاشانی ها و سرگرانی های افکار و اندیشه هاست. از این رو است که بسیاری از غوغائیان پهنه ی فکر با نوشتن به رامش و آرامش می رسند و با این کار، خود را درمان می کنند.نوشته و اثر آفریده شده، آرامگاه روان تبناک و برآشفته و فرودگاه هیاهوی فرو نشسته،است. نوشتن، روان نویسنده را به آرامکده فرا می برد.



  • کلمات کلیدی :
  • نظرات شما ()


    لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    کودک و زبان مادری-7
    کودک و زبان مادری-6
    کودک و زبان مادری - 5
    کودک و زبان مادری - 4
    کودک و زبان مادری-3
    کودک و زبان مادری-2
    کودک و زبان مادری -1
    زبان، شاهراه رسیدن به جهان نور و روشنایی و علم
    کالبد شکافی رمان «ملت عشق»
    نمایی از درون
    کارافزارهای خواندن
    واگرایی و جمهوری خوانش
    خواندن، رویاروشدن با جهان متن
    جغرافیای متن
    خواندن، شناخت و ادراک
    [همه عناوین(247)][عناوین آرشیوشده]

    یکشنبه 103 اردیبهشت 16

    کل:   568604   بازدید

    امروز:   86   بازدید

    دیروز:   225   بازدید

    فهرست

    [خـانه]

    [ RSS ]

    [ Atom ]

    [شناسنامه]

    [پست الکترونیــک]

    [ورود به بخش مدیریت]

    پیوندهای روزانه

    وبلاگ ادبی [263]
    سایت های ادبی [272]
    گروه ادبیات فارسی [689]
    [آرشیو(3)]

    آشنایی با من

    زبان آموزی

    لوگوی خودم

    زبان آموزی

    دسته بندی یادداشتها

    مقتل[2] . مقتل ، فدایی مازندرانی ، ادب عاشورایی . مقتل فدایی مازندرانی . مقتل فدایی مازندرانی ، نوحه ها . نشان اضافه، همزه، خط فارسی . نگرش شبکه ای ، فارسی ششم، رویکردخاص،رویکردعام، برنامه ی درسی ملی . نوروز . واژه های مصوّب . واژه، گزینش، بافت سخن، کاربست . کُنش خواندن، دریافت، فرایندهای مغزی . کودک، زبان، حس ها، واژه ها . کودک، زبان، خانو.اده، محیط، . کودکف زبان آموزی، حافظه ی شنیداری، ایرج میرزا . آبشخور . آداب نوشتن ، هنجارهای درست نویسی . آموزش ، فراشناخت ، هداف ، مراحل . آهنگ، لحن، عاطفه و فضای حسّی متن، ادبیات، علوم و فنون . آوردگاه، علوم، فنون، ادبیات، فارسی، دهم . انشا ،توسعه ی تفکر و پرورش توانایی . ایران . ایستگاه سوم - علوم - فنون . تربیت . تصویرگری، صندوقی، کتاب درسی . جشن . جنیدی . حافظ . حس ها، رودهای درون ریز، ذهن و یادگیری . خودارزیابی، پاسخ، علوم و فنون، ادبی، پایه ی دهم، کتاب درسی. . دگردیسی،فرارفتن،خاک شدن ،شکفتن،تیمار نفس سرگش . زبان . زبان آموزی،درهای علوم،حواس برونی . زبان فارسی، نشانه ها، نام گذاری و... . زبان، بافت ها و باروها، زمان.دگردیسی. . زبان، تلفّظ، کودکان، . زبان، زایش و فرسایش . زبان، گفتار، نوشتار، واژ، هم آیند و پس آیند. . زبان، کودک، مادرآوَرد بودن. . شعر فاطمی . صلاحی . صور خیال . طنز . علوم ، فنون، ادبیات، کارگاه، کالبدشکافی، فصل، پایه ی دهم . علوم و فنون، ادبی، خودارزیابی، تاریخ ادبیات . علوم، فنون، ادبی، خودارزیابی، دهم، قلمرو ها . علوم، فنون، ادبیات، کالبدشکافی، قلمرو ها، کتاب درسی . علوم، فنون، دهم، خوانش و نگارش . غزلیات شمس ، مولانا جلال الدین . فارس، آباده، سفرنگاشت . فارسی دهم، کالبد شکافی، قلمرو ها . فدایی ، اربعین . فدایی مازندرانی . فدایی مازندرانی ، صور خیال ، شعر عاشورایی . فدایی مازندرانی، مرثیه، هلال غم، محرم . فرهنگ، معلم، گوهر، هنر، پیکره و قلب . فرهنگستان . قرآن . کارگاه، تحلیل، علوم ،فنون، ادبیات، بازآموزی، یادیاری . کلیات، سوگ نامه، عاشورایی ، فدایی، مقتل منظوم . کودک . متن، جهان متن، رابطه، خوانش، چندآوایی . متن، خواننده، معنا . متن، ساختار و پیکره، جغرافیا . متن، گونه های متن، متن شنیداری . متن، مقام، حال و لحن . متن-خوانش پذیری- چندصدایی .

    آرشیو

    زبان آموری
    عاشورایی
    روش های یاد دهی - یادگیری
    بهاریه
    خواندن
    مولوی جلال فرهنگ
    فرهنگستان
    نام ها و یاد ها
    سپاس نامه
    درودی چو نور دل
    مهارت های نوشتاری

    اشتراک

     

    طراح قالب

    www.parsiblog.com